Kritika és Társadalom

the personal is political?

Veiszer Alinda: Ma már nem lennék újságíró

Veiszer ALinda a Hírtv-től való távozása óta először adott televíziós interjút, amelyben hangsúlyozta ma már senkinek nem ajánlaná, hogy újságíró legyen, ha ma lenne fiatal valószínűleg  más pályára lépne. Az Egyenes beszéd vendégeként beszélt szakmáról, kultúráról, új lehetőségekről.

alinda.jpg

Veiszer Alinda kulturális újságíró júniusban köszönt el a televíziótól. Addig a Hírtv-n futó Alinda című műsorát vezette, ahol a kultúra, művészet és tudomány szereplőit faggatta aktuális kérdésekről. Rónai Egonnak elmondta, ma már nem lépne újságírói pályára, és egyetlen fiatalnak sem ajánlja ezt. A szakmából hiányolja az objektivitást, a szabadon kérdezés lehetőségét, a szakmai műhelyeket, és úgy látja, hogy az egyre inkább beszűkülő szakmai terek és lehetőségek miatt kiábrándult, ezért jelenleg a tanítást sem szívesen vállalja. Ennek ellenére úgy érzi, hogy van helye és feladata a szakmában, leginkább kulturális újságíróként. Azt tapasztalja, hogy a kultúra beszorította magát egy zárt térbe, ahonnét nem képes kitörni és széles tömegeket elérni.

Szóba került a szlovák közmédiához való igazolása is, amiről szűkszavúan nyilatkozott, de azt elmondta, hogy egyenlőre semmi konkrétumban nem állapodtak meg, képlékeny tárgyalási folyamatok zajlanak mindkét oldalról. Alinda egyébként hamarosan visszatér egy kis időre a képernyőre, az RTL futó Nyerő páros című szórakoztató műsorban láthatjuk szeptembertől, amelyben férjét is megismerhetjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaestarsadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5214185271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kritika és Társadalom

Baloldali kritika társadalomról, politikáról, kultúráról.

Friss topikok

süti beállítások módosítása