Kritika és Társadalom

the personal is political?

11 éves kislánynak NINCS szexuális kapcsolata

Egy újabb pedofil botrány robbant, ami szerint két sztársportoló egy 11 éves (most 13 éves) kislány ellen követett el szexuális erőszakot. Fájdalmas volt szembesülnöm azzal, hogy a magyar újságírók és hírszerkesztők jelentős rész a mai napig sem tud különbséget tenni szexuális erőszak és szexuális kapcsolat között, tisztelet a kivételnek. Legtöbb esetben úgy interpretálták ezt a súlyos bűncselekményt, mint szexuális viszony, szexuális kapcsolat. A péntek délelőttöm és délutánom ezért azzal telt, hogy különböző televízió, rádió és online hírportálok szerkesztőségeinél kértem helyesbítést. A legtöbben azonnal javították magukat, a zoom.hu és az NLCafé azonban válaszra sem méltatott. Nekik csak a kattintás számít? Ennyit sikerült tanulniuk a #metoo-ból?

kislany.jpg

A Nőkért Egyesületet idézve "Egy 11 éves kislány GYEREK. Egy gyereknek nincs "szexuális viszonya" - legfeljebb rendszeresen megerőszakolják, szexuális abúzus áldozata lesz. Egy gyerekkel "szexelni" sem lehet - ez akkor is erőszaknak számít, ha a gyerek "beleegyezett". Az erőszakot viszonynak feltüntető megfogalmazás ráerősít az amúgy is gyakori áldozathibáztatásra és újratarumatizálhatja azokat, akik maguk is áldozatok voltak.".
Szomorú tapasztalat volt ez számomra. Nem értem, hogy a #Metoo korszakában az újságírók jelentős része miért tolja zsigerből továbbra is a szexuális erőszak fogalmának maszatolását és romantizálását... Megnyugtatásra az ad okot, hogy a rendőrség kiemelt eljárás keretében nyomoz a bűncselekmény ügyében. 
Ha téged vagy közeli ismerősödet is érte szexuális erőszak, akkor hívd a Nane alapítvány segélyvonalát! 06-30-982-5469

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaestarsadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9014240541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kritika és Társadalom

Baloldali kritika társadalomról, politikáról, kultúráról.

Friss topikok

süti beállítások módosítása